Start » Donera pengar till välgörande ändamål

Donera pengar till välgörande ändamål

Att donera pengar är inte bara ett sätt att lätta sitt samvete när det inträffar en katastrof någonstans i världen. Det är faktiskt ett konkret sätt att bidra till återuppbyggnad i samband med till exempel naturkatastrofer. Även om många anser att stater och organisationer ska bidra med pengar, snarare än enskilda privatpersoner, så kan donationer vara ett sätt att visa att man värderar denna typ av bistånd. Under de senaste åren så har vi sett mängder av människor donera pengar till olika saker, bland annat för att hjälpa de stora flyktingströmmar som orsakats av krig och andra katastrofer. Samtidigt som viljan att donera pengar verkar öka i hela världen så innebär detta tyvärr också att vissa försöker utnyttja situationen genom olika former av bedrägerier.

Donera pengar till seriösa hjälporganisationer via SMS

Donera pengar på rätt sätt

Många som väljer att donera pengar glömmer bort att det faktiskt finns människor som vill tjäna en slant på folks goda vilja. Det gäller därför att man är lite uppmärksam på vilken typ av organisation som samlar in pengar. Det är oftast bäst att donera pengar till etablerade och kända organisationer som Läkare utan gränser, Rädda Barnen och UNHCR. Man bör alltid kontrollera kontot som man ska donera pengar till för att säkerställa att det rör sig om en seriös organisation.

Det är idag enklare än någonsin att donera pengar till välgörande ändamål, vilket kan vara en av orsakerna till att denna typ av privat bistånd ökar. Man kan enkelt skicka ett SMS till en hjälporganisation, varpå summan sedan dras från mobilräkningen. Det går också att skänka pengar via nätplånböcker som till exempel PayPal, alternativt swisha pengar till ett mobilnummer. Man väljer själv vilka summor man vill donera, vilket sannolikt också bidrar till att fler folk skänker pengar till välgörenhet. Givetvis kan man också gå den gamla hederliga vägen och stötta organisationer som skramlar på stan.